Om frisbeegolf

Moderne
Frisbeegolf eller diskgolf, er en idrett og rekreasjonsport som har mye å tilby og tiltrekker seg stadig flere utøvere. Det tiltalende med å kaste en frisbee, eller en disk som den blir kalt i denne sporten, er konkurransemomentet, det sosiale preget, usnobbetheten og at man kommer seg ut i naturen.

Det er selvsagt heller ikke å legge skjul på at det er noe urmenneske-aktig over det å kaste en disk.

Voksende sport
Frisbeegolf er en av verdens raskest voksende sporter, og det er ikke tilfeldig: det er lett å komme i gang med frisbeegolf, men samtidig veldig vanskelig å beherske. Utstyret er billig og det er gratis å spille på nesten alle banene. Man kan spille sammen med andre eller mot seg selv. Fremfor alt er det en utfordrende, morsom og noen ganger en frustrerende sport!

Spillets grunnnprinsipper
Frisbeegolfens prinsipper er enkle, man spiller en runde på en bane og prøver å bruke så få kast som mulig. Det handler om å kontrollere diskens svevekurve mot banens hindere og vanskeligheter.

En bane består som oftest av 9, 12 eller 18 hull ( kurver). Ett hull er avsluttet når disken har havnet i kurven. Dette er en metallkonstruksjon bestående av en rund kurv og med kjetting som henger over kurven. Kjettingen bremser opp disken slik at den faller ned i kurven.

Banens vanskligheter består til dels av hullets lengde, hinder i form av trær, vann buskas og høydeforskjeller. Når det blåser vil vinden gjøre det enda vanskeligere. I frisbeegolf bruker man relativt tunge disker på mellom 160-180 gram.

Info-pdf 

Lange kast, hovedfagsoppgave! 
Her kan du laste ned en hovedfagsoppgave om lange kast i frisbeegolf, skrevet av Øystein L. Carlsen fra Ekeberg Sendeplateklubb.
Lange kast i frisbeegolf

Kommenter

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s